SPORT LAVIT – Protože sport je naše vášeň.

SPORT LAVIT – Protože sport je naše vášeň.

SPORT LAVIT je další značkou, kterou jsme přidali do našeho portfolia v roce 2019. Jedná se o tradičního německého výrobce funkční kosmetiky pro sportovce. Jeho hlavní misí je pomáhat sportovcům k dosahování těch nejlepších možných výkonů.

 

Made in Germany

Značka SPORT LAVIT má již více než 30 let dlouhou historii. Laboratoře, kompletní výroba i administrativní zázemí se nachází u městečka Nordwalde na severozápadě Německa nedaleko od nizozemských hranic. S pověstnou německou precizností se zde pracuje na vývoji a testování nových produktů, které mají zákazníci spojené především s inovativním složením a speciální funkčností zaměřenou na sportovce a aktivní lidi. Velký důraz klade výrobce i na ekologičnost a snadnou odbouratelnost svých produktů.

 

Funkční a účinné

Produkty SPORT LAVIT pomáhají k prevenci svalových zranění a urychlují regeneraci. Základní řada výrobků se podle své funkce dělí do tří hlavních kategorií:

1. Produkty pro zahřátí svalů.

Před sportovním výkonem je nutné mít svaly důkladně prohřáté. Zlepší se tím přísun kyslíku a živin a zrychlí se odbourávání nežádoucích látek vznikajících při výkonu. Výrazně se tak omezí riziko poranění a zvedne se úroveň sportovního výkonu:
Sport Oil Active

Efektivnějšímu odbourávání kyseliny mléčné a ostatních nežádoucích látek ze svalů napomáhají i prostředky určené k použití po výkonu:
Muscle Relaxing Bath
Hot Gel
Bodyoil

Při úrazech, bolestech zad, svalových bolestech apod. je často žádoucí a příjemné postižené místo lokálně chladit a jindy zase zahřívat:
Cold-Warm Pack

 

2. Produkty s chladivým efektem.

Při extrémních vytrvalostních výkonech nebo při zátěži ve vysokých teplotách může dojít k přehřátí svalů. SPORT LAVIT vyvinul produkt, který účinně a velmi rychle ochladí svaly a je použitelný nejen po, ale i během výkonu:
Sporttonic

Nejčastěji potřebujeme ochladit především po sportovním výkonu. Díky pomalejšímu nástupu ale delšímu účinku je nejefektivnější:
Fitness Fluid

V nabídce SPORT LAVIT naleznete celou speciální řadu sprchových gelů s chladivým efektem. Kromě svalové relaxace je velmi příjemné i to, že zabraňují pocení, které často nastává krátce po opuštění sprchy. Skvělé jsou i pro osvěžení v horkých letních dnech, chladivý efekt vydrží mnohem déle než studená sprcha:
Dusch Fit
Dusch Fit Grapefriut
Spirit Shower Gel
Two in One

Pokud potřebujete lokální ochlazení např. při lehčím úrazu, bodnutí hmyzem apod., pomůže vám gelový polštářek s manžetou pro pevné uchycení na postiženém místě:
Cold-Warm Pack

 

3. Produkty s ochrannou funkcí.

Při častém sprchování dochází k nepříjemnému vysoušení pokožky. SPORT LAVIT nabízí sprchový gel s hydratační složkou a neutrálním pH 5,5:
Care and Fit

Původně byl vyvinut pro tenisty a stolní tenisty, kteří potřebují mít při hře suché dlaně i když se potí. Velkou oblibu pak ale našel i u hráčů bowlingu, horolezců, kytaristů a dokonce i hráčů počítačových her:

Super Grip

Při outdoorových sportech a pobytu v přírodě nás často obtěžuje hmyz, proti kterému nás spolehlivě ochrání krém, který má oproti běžným repelentům zásadní výhodu, že nezapáchá, ale příjemně voní. Jako přidaná hodnota pak působí i to, že poskytuje základní ochranu proti UVA a UVB slunečnímu záření. A aby toho nebylo málo, tak navíc ani nezanechává na kůži mastný film:
Insect Blocker
 

 

Všechny produkty SPORT LAVIT mají svou specifickou funkci. Primárně byly vyvinuty pro sportovce, větší efektivitu jejich výkonů, prevenci zranění a rychlejší regeneraci. To ale neznamená, že nejsou použitelné v běžném životě. Každý někdy zatouží po osvěžujícím ochlazení v nesnesitelných vedrech, nebo po relaxační koupeli. Občas se všichni potřebujeme chránit před sluníčkem nebo dotěrnými komáry.

Zpět do obchodu