Jak vybrat stan

Protože se snažíme uspokojit širokou škálu našich zákazníků, jsou stany YATE vyráběné v různých kvalitách pro různá určení - od stanů na zahradu, přes stany na kempování, až po stany do hor.

1) Stany na zahradu

Jedná se o jednoduché stany, které vynikají svojí jednoduchostí a lehkostí. Takové stany jsou vhodné na krátkodobé kempování v pěkném letním počasí, kdy nehrozí velké deště. Jsou vhodné na festivaly a na zahradu. Mezi tyto stany patří SUMMER FEST, jako lepší variantu lze doporučit TRAMP.

2) Stany do kempu

Stany, které lze bez obav použít na delší dovolenou, kdy uživatel předem neví, jaké bude počasí - mohou přijít letní bouřky s větrem, nebo déletrvající deště. Proto je potřeba, aby takové stany měly kvalitní, pevnou konstrukci a nepromokavou podlážku i tropiko. Na druhou stranu je třeba, aby měly kvalitní větrání. Mezi stany vyšší třídy patří FAMILY a DACOTA. DACOTA navíc vyniká velmi pevnými duralovými tyčkami, takže je vhodný i do horských podmínek. Mezi standardní patří BLACKTHORN a JUNIPER. Pro období, kdy lze očekávat spíše teplejší a sušší počasí lze doporučit i stan TRAMP.

3) Stany do hor

Stany do hor musí mít především velmi pevnou konstrukci, která odolá i silnému větru, a pak dostatečná odolnost proti větru. Takovým stanem je každopádně DACOTA, protože mají duralovou konstrukci, odolnost podlážky 6000 mm a tropika 3000 mm vody. Velmi oblíbený je také stan pro jednu osobu BLACKTHORN 1. Ten sice nevyniká takovými parametry, ale díky svým malým rozměrům úspěšně odolá větru a také voděodolnost je dostatečná.

Zpět do obchodu